Quantcast
the stream POPSTREAM

Αμβρόσιοι αστυνομικοί στη Γεωργία συνέλαβαν τους Rotting Christ για τρομοκρατία

Η μπάντα συγκεκριμένα αντιμετώπισε την κατηγορία του σατανισμού


THE NEWSROOM · 16 Απριλίου 2018

Πρωτοφανές χτύπημα δέχτηκε σήμερα η ελληνική metal κοινότητα, με δύο από τα μέλη της αγαπημένης μπάντας κάθε θεοσεβούμενου στην Ελλάδα, των Rotting Christ δηλαδή, να συλλαμβάνονται στη Γεωργία με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Η μπάντα του Σάκη Τόλη είχε φτάσει στη χώρα εκείνο το πρωί για να παίξει σε συναυλία που είχε προγραμματιστεί στις 12 Απριλίου και συνελήφθησαν αμέσως χωρίς να τους πουν καν το λόγο, με τα εν λόγω μέλη να είναι ο προαναφερθείς τραγουδιστής (ας πούμε) των Rotting Christ και ο αδερφός του και ντράμερ, Θέμης Τόλης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο frontman της μπάντας Σάκης Τόλης, η αστυνομία τους μπαγλάρωσε με το που βγήκαν από το αεροδρόμιο:

«Φτάσαμε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, πολύ νωρίς, το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων στα σύνορα, η αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου, ενώ βγαίναμε από το αεροδρόμιο.

Μετά από λίγα λεπτά, μας διέταξαν να τους ακολουθήσουμε σε άλλη περιοχή του αεροδρομίου, με το πρόσχημα περαιτέρω ερωτήσεων, πριν μπούμε στη χώρα. Παρόλα αυτά, μας πήραν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας οδήγησαν σε ένα κελί φυλακής! Όταν τους ζητούσαμε τον λόγο της σύλληψής μας, απλά μας είπαν ότι αυτή η πληροφορία ήταν «εμπιστευτική». Οι δικηγόροι μας, μας ενημέρωσαν αργότερα ότι είμαστε σε λίστα ανεπιθύμητων ατόμων για την εθνική ασφάλεια, φερόμενοι ως Σατανιστές κι επομένως ήμασταν ύποπτοι για τρομοκρατία.»

Με αυτή την αξιοσημείωτη κατηγορία, τα δύο μέλη της μπάντας μπουζουριάστηκαν σε ένα μικρό κελί, όπου δεν τους άφηναν να μιλήσουν με δικηγόρους ή με την ελληνική πρεσβεία για 12 ώρες. Τελικά τα άλλα μέλη της μπάντας και ο μάνατζερ τα κατάφεραν να τους βγάλουν από τη φυλακή μετά από πολλή ταλαιπωρία, ενώ η μπάντα κατάφερε ακόμη και το να μη χάσει τη συναυλία που θα γινόταν το ίδιο βράδυ στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα.

Όπως δήλωσε πάλι ο τραγουδιστής της μπάντας:

 

«Χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια και μία πολύ περίπλοκη διαδικασία για να βρεθεί λύση»

Η ανακοίνωση της ξένης δισκογραφικής που έχει τους Rotting Christ στο roster της:

Rotting Christ have been arrested in the country of Georgia on spurious grounds involving charges of terrorism allegedly…

Gepostet von Season of Mist am Montag, 16. April 2018

H καταστολή στο black metal δε θα περάσει.

Best of internet